Säästev mägipiirkond

Kristlik varjupaik, mis avab mägipiirkonna arhitektuuri uue peatüki.

Säästev mägipiirkond

SAC_foto neuemonterosahuette.ch

peavarju ehitamine see pole nii lihtne. See on ebamugav koht olulised piirangud, nii disaini kui teostamise osas. Piirangud, mis muutuvad kujutlusvõime ja innovatsiooni stiimuliteks, mis toovad kaasa tegelikud mõisted.

Avati 2010. aasta kevadel Gornergrati liustik, Zermatti läheduses, a 2883 mt kõrgus, Neue Monte Rosa Hutte'i varjupaik (SAC) häirib klassikalist mägipiirkonda.

Meedia EmTudoDesign.com

Neue Monte Rosa Hutte on uuenduslik 90% jätkusuutlik ja iseseisev süsteemtasakaalus disaini ja kõrgtehnoloogia vahel, mille projekt algas ETH Zürichi 150. aastapäeva puhul, teadlasedassamblee (Šveitsi Riiklik Materjaliuuringute Instituut), prof. Andrea Deplazes koostöös Šveitsi Alpide Klubiga õpilastega.

5-korruseline hoone, mis pakub hämmastavat vaadet Monte Rosale, Gornergratile ja Matterhornile kivisse tunginud terasest alused. Fassaadil on üks kristallstruktuur keeruline kivi ja on sisuliselt üks alumiiniumist metallkate kujundatud hulknurga kujuga.

SAC_pianta_foto neuemonterosahuette.ch

ta konstruktsioonilised puidust elemendid, mis on toodetud arvjuhtimisseadmetega kulude ja transpordi optimeerimiseks. Esialgne hinnang kaalu ja meetmete kohta võimaldas tegelikult rakendada jätkusuutlikkuse loogika samuti transpordi, montaaži ja ehituse korraldamisel üldiselt.

Selle peavarju põhiomadus on loomuliku valguse modulatsioon. lai aken fassaadis saate nautida ümbritsev maastik otse söögisaalist, samas kui mitmed korrused on paigutatud erinevatesse korrustesse, võimaldavad vaadet ka sisemistest treppidest. Kõik on kontrastiks ruumide akendele, mis on väga väikesed, meenutades klassikalist varjupaikade atmosfääri.

SAC_notte_ foto land-der-erfinder.ch

Kasutamine fassaadi katuseaknad see on täiesti ebatavaline ja eriline. Need on hõlmatud katvusega diagonaalsetes osades ja arvestades konteksti, on nad läbinud erilise tuulekindluse katse.

Fassaadid on kaetud päikesepaneelid (35 ruutmeetrit), mis võimaldab kõikidel korrustel asuvate duššide sooja vee energiatarbimist.

ventilatsioon peavarju sees mehaaniline tüüp, kuigi aknaid on ikka võimalik käsitsi avada.

Ka Lõuna-fassaadil on 85 m² fotogalvaanilised paneelid, mis võimaldavad ka määrdunud veepuhastus, kõigi seadmete valgustus ja kasutamine. Samuti on uuritud taaskasutussüsteeme vee ringlussevõtt.

SAC_ toa interjöör

Ülemäärast energiat saab säilitada akude, tagada, et päikesevalguse puudumisel tagataks pakkumise järjepidevus. Juhtimine toimub integreeritud süsteemi kaudu, mis võimaldab ennetava meteoroloogilise analüüsi ja oodatavate külaliste arvu kaudu CO2 heitkoguste vähendamine umbes ühe kolmandiku võrra öö kohta ühe kasutaja kohta.

Disainietapis oli see ka mõelnud kasutatavate materjalide edasine kõrvaldamine ehituses; kõik ringlussevõetavad ja kergesti ühekordselt kasutatavad, nad ei eralda keskkonda kahjustavaid aineid, mitte muutma ökosüsteemi, milles nad on sisestatud.

Kulud 5,7 miljardi Šveitsi frangi ulatuses on varjupaigas kuni 120 inimest, seda kasutatakse nii turismirajatiste kui ka ülikoolide kodutehnika ja energia uuringute alusena; 2009. aastal võitis ta ka Holcimi auhinna pronks Euroopa, saades mitmeid annetusi Šveitsi sponsoritelt.

neuemonterosahuette.ch



Video: