FabLab House

FabLab House on eelnevalt valmistatud passiivse päikesemaja prototüüp, millel on kohandatav kuju, mis põhineb päikesevalguse vajadustel ja selle partii orientatsioonil, kus see asub.

FabLab House

FabLab House on passiivne kokkupandav päikesemajatavapäraste fotogalvaaniliste paneelidega katmata standardvormiga, kuid varustatud tõelise fotogalvaanilise nahaga ja mida iseloomustab võimalus kohandada, mis põhineb päikesevalguse vajadustel ja selle partii orientatsioonil, kus see asub.

FabLab House: välisilme

Prototüüp esitati Madridis möödunud aasta juunis Solar Decathlon Europe- Euroopa üritus, mille eesmärk on edendada teatud keskkondade ja kliimaga majade projekte, mis esindavad Decathloni USA Euroopa korrespondenti. Maja on saanud Avaliku valiku auhind, avalikkuse antud auhind.
Projekti on välja töötanud. TKataloonia Ülikooli Arhitektuuriinstituut (IAAC), mis koosneb eri riikide arhitektidest.
Maja pindala on 75 ruutmeetrit ja sobib nelja inimese perele.
Struktuur on maapinnast kõrgendatud ja toetub kolmele jalad operaatorid, mis loovad tühja ruumi loomulik ventilatsioon, võib kasutada ka varjutatud terrassina.
Peamine struktuuriline komponent on lamineeritud puit, mille realiseerimist saab rakendada kahe nädala jooksul. Lisaks oli disainerite eesmärgiks just lihtsalt mõne päevaga kerge lahenduse loomine, kus materjalid ja masinad on kergesti kättesaadavad kõikjal.

FabLab House: interjöör

Puidu valik struktuurse materjalina terase asemel tuleneb kahest põhimõttest: ühest küljest on see päikese majana päikese-, looduslik materjal ise; teiseks võimaldab puit saada rohkem komponente väike, kerge ja kerge käsitseda, oluline, et saavutada soovitud otstarbekuse ja montaaži lihtsuse eesmärk.
Puitpaneelide esimese kihi kohal laserlõikamine 1,22x1,44 meetri lehtedel asetatakse teine ​​kiht, mis katab osaliselt allpool oleva ja koosneb fotogalvaanilised paneelid struktureeritud nii, nagu oleksid nad teiseks nahaks, mis võimaldaks maja omada oma vajadustele vastavat energiaautonoomiat.
Majas on ka intelligentne temperatuuri jälgimissüsteem ja süsteem vihmavee kogumine katusest.
paraboolne vorm hoone on tingitud mitmetest uuringutest kliima- ja päikesepaisteliste andmete kohta ning kohanenud erinevate kohtade eritingimustega, muutes selle paigaldatavaks maailma eri piirkondades ja madala hinnaga. Nii et see on sündinud selleks, et maksimaalselt ära kasutada loodusvarasid ja optimeerida elatustaseme kvaliteeti.
See kuju võimaldab konstrueerida suuri koguseid, mille välispind on piiratud.
Lisaks sellele, nagu märkis IAACi direktor Vicente Guallart, Kui 20. sajandil oli vorm selle funktsiooni tagajärg, siis 21. sajandil järgib vorm energiat.
fablabhouse.com


arch. Carmen Granata



Video: Fab Lab House