Trento linnaosa Le Albere

Trentos on valmimas uus kombineeritud, elamu- ja teeninduspiirkond: Le Albere kannab arhitekt Renzo Piano allkirja.

Trento linnaosa Le Albere

Näide linnade ümberehitamine hästi tehtud: see osutub Trento uueks piirkonnaks Albere, tingimusel, et arhistari poolt allkirjastatud ümbertöödamistööd tehakse Renzo Piano.

Ajalugu

schizzo di progetto

1998. aastal võttis Trento linn linnade ümberkujundamise ja täiustamise protsessi, et mõned ümber kujundada mahajäetud alad, sealhulgas oluline tootmiskeskus Michelin.
Bürokraatlik, finants- ja planeerimisprotsess algab territooriumi linna rehabilitatsiooni- ja säästva arengu programmi esitamisega pädevale ministeeriumile, piirkonna omandamisele ja ideede konkurents uue linnamaastiku ehitamiseks.
Seega on koostöö arhitektiga Renzo Piano, lammutamine ja ehitusluba töö alustamiseks.

Kontekst

vista esterna

Projekti ala, mis hõlmab umbes 11 hektarit ees Adige jõgiSee piirneb põhjas Palazzo delle Albere'ga, iidse 16. sajandi hoonega ja lõunasse Via Monte Baldo ja idast läände, jõeäärsesse raudtee juurde.
Ja just just raudtee olemasolu koos ala tööstusliku kutsumusega kindlustas, et see piirkond, kuigi see on linna ajaloolise keskuse lähedal, jäeti kodanike igapäevasest kasutamisest välja.

Sekkumise peamine eesmärk oli seega tagastamine kogu sellesse valdkonda sidemed uue linnaosa loomisega, kus nad on täielikult integreeritud erinevaid teenuseid.

Le Albere'i piirkonna konfiguratsioon

vista esterna

Arhitekt kavandab projekti kui tõelist uut linnaosa kus saab leida erinevaid kasutusalasid: 310 tuhat kuupmeetrit ehitatud 300 korterit, teaduse muuseumi, 5 hektarit avalikku parki, 30 tuhat ruutmeetrit kontorite ja kaubanduse jaoks, kahte maa-aluse garaaži põrandat ca. 2000 parkimiskohta ja 30 tuhat ruutmeetrit tänavaid ja ruutu.

Jõgi, mis on koha iseloomulik element, on täiustatud ja meenutatud pideva kasutamise kauduvesi projektis. Vee jooned ja tiigid viivad rohelisele alale, toimides nagu linna sisekujundus kuid ennekõike alates vihmavee kogumine taaskasutamiseks vee ja energia kokkuhoiu osas.

Ka ühendused on hästi uuritud: jalgrattarajad neid määratlevad mõne minuti jooksul ajaloolisele keskusele viivad puude ääred; samal ajal tagavad autode kasutamise 2000 kaetud parkimiskohad ja 80 väliruumi ning avalik parkla.
teeolude sisemised ja ajaloolise keskusega ühendused piiratakse siiski konkreetsetes piirkondades ja antakse teatud ajavööndites, tagades seega elatavust ajaloolise keskuse ja rohelise linnaosa.

Korterid

tipologia bilocale

Korterite vastuvõtmiseks mõeldud hooned on projekteeritud vastavalt preexistences: see on umbes kolm või neli korrust erineva suurusega, ühe- või kahetasandilise ruumiga, mis on enamasti kahekordsed, pargis või avalikul teel ja sisehoovi aedades.

Peaaegu kõigil on suured loggiad, rõdud ja mõned privaatsed aiad.

Samuti valisime materjalide valikul koha parandamiseks: kivi ja puit- traditsioonilised materjalid Trentino ehitamisel, koos elavad suured aknad, mis muudavad kõik toad heledaks.

Esimesel korrusel leiame kauplused ja erinevad äritegevus, välja arvatud pargile otse suunatud hooned, mis on mõeldud ainult elamiseks.

Nende majutuskohtade valik tähendab elamist ühes dünaamiline naabruskond, aktiivne, kasutades võimalust kasutada teenuseid, büroosid, kauplusi, kultuuri- ja puhkeruume ning palju rohelisi kohti, olles ajaloolise keskuse ja Adige lähedal.

Tehnoloogia

vista interna

Le Albere'is tsentraliseeritud energiasĂĽsteem kogu linnaosa jaoks koos selle kasutamisega fotogalvaanilised sĂĽsteemid ja al termilise dispersiooni kontroll, parandab see seal elavate inimeste elukvaliteeti ning aitab samal ajal kaasa ka energiatootmise ja -tarbimise olulisele ratsionaliseerimisele.

Piirkonnal on ka süsteem võrkude ja kaabeldus võimaldada tõhusat telekommunikatsiooni ja koduautomaatika süsteemide optimaalset toimimist.

ainulaadne keskne trigeneratsioon see toob ringi eluks vajaliku energia: ta saab kütta ja jahutada kõiki hooneid tsentraliseeritud energiasüsteemi kaudu, mis säästab kütust, vähendades mõju keskkonnale ja hoolduskulusid.

Kasutatud materjalid peegeldavad jätkusuutlikkuse saavutamise eesmärki: puit isekandvate fassaadide jaoks, kohalik kiviplaat katteks ja teedeks, fotogalvaanilised paneelid kõikidel katustel, ronimisrajatiste ekraanid kontorihoonete idapinnal.

Lühidalt öeldes on tegemist linna ulatusega projektiga, mille sõlmimine on kavandatud Juuli 2013ja mis oma mõõtmete järgi kujutab endast mitte ainult arhitektuuri, vaid roheline urbanism.



Video: