Llotja kultuurikeskus Lleidas

Hoone, mis demonstreerib taas avalike tööde planeerimise ja ehitamise suutlikkust Hispaanias.

Llotja kultuurikeskus Lleidas

Itaalia krooniline defekt, ei ole kunagi parandatud ja endiselt jõus olnudavalike tööde teostamise ajastuse ebakindlus: mõnikord alustame kavatsuste deklaratsioonidega, mida ei ole järgitud, teist korda teatame projektist ja jätame ehitamise aja vahele, muul ajal alustame ehitamist, kuid ehitustööde teostamine sõltub muljetavaldavatest viivitustest ja kulude suurenemisest.

La Llotja kultuuri- ja kongressikeskus: väline vaade (pildiallikas: mecanoo.nl)

Avaliku sektori tööde haldamise viis on mujal Euroopas täiesti erinev ja selle näiteid on veelgi silmatorkavam Hispaania: pärast väljumist frankoistlikust diktatuurist on riik suutnud seda kasutada avalikud tööd, kui nad lendavad majanduse taaselustamiseks ja andma nähtavus uue disainerite põlvkonnaleja isegi praegu, vaatamata väga tugevale majanduskriisile on olnud laastav mõju, jätkab uute hoonete ja infrastruktuuride kasutuselevõtt, mis on kavandatud ja ehitatud oluliselt mõistliku aja jooksul.
Täiendav näide rohkem kui ilmne on selle realiseerimine La Llotja kultuurikeskus LleidasKataloonia autonoomse piirkonna suuruselt teine ​​linn, mis on vähem kui 200 km kaugusel Barcelonast.
Eesmärgiga luua a uus kultuuripool kohalik omavalitsus 2005 on keelanud a Rahvusvaheline konkurents valida kompleksiga seotud parim projekt, sealhulgas konverentsikeskus, teater ja kaks segakasutusega hoonet.

La Llotja kultuuri- ja kongressikeskus: vaade ruudule maapinnal (pildiallikas: mecanoo.nl)

Projekt kuulutas võitjaks Hollandi stuudio Mecanoo Architecten, disainerite grupp, mida iseloomustab multidistsiplinaarne ja ebatavaline planeerimisviis, kes on loonud a visuaalselt tugev ja kompaktne hoone, kuid samal ajal kaasaegne ja funktsionaalne.
Põhiidee, vastavalt projektijuhile Francine Houben, oli see luua kompleks, mis näib olevat sündinud maa peal ja linna väga kivimitest ja sellepärast oli see loodud omamoodi suur kivist plokkmodelleeritud ja kaevatud funktsioonidest ja teedest.
Llotja kuju ei ole juhuslik ega disainitud, kuid see on mõeldud tasakaal funktsionaalsed vajadused siseruumide korraldamine linna väärtus, le kohalikud kliimaomadused ja kosmose paiknemine, püüdes suurendada ala, kus hoone ehitati uue ja tugeva linnamärgiga.
Nii et see ei olnud lihtsalt huvitav ja hästi hooldatud hoone, vaid a sotsiaalne koht 360° juureshoones oli laiaulatuslik katvus koosolekuruumide ja rippuva aiaga.

domineeriv materjal Kultuuripooli on kive, mis on kõikidel läbipaistmatutel pindadel, sõltumata nende asukohast, kaldest ja struktuurifunktsioonist või lihtsast välimisest tamponaadist; interjööri valgustavad laiad avad ei muutu, vaid tugevdavad ühe taju omamoodi monoliitne ja asustatud mägi, mis on varustatud ka vajalike parkimiskohtadega ning keldrikorrusel asuva laadimis- ja mahalaadimisalaga.

La Llotja kultuuri- ja kongressikeskus: öövaade katuselt (pildiallikas: mecanoo.nl)

Sisemised funktsioonid on kinni peetud ja rakendatud vastavalt võistlusprojekti dikteerimisele: konkreetselt a teater 1000 istekohaga istuma, 2 konverentsiruumi 400 ja 200 kohta vastavalt ja mida saab jagada väiksematesse ruumidesse, seejärel anäituse tiib, kaks multifunktsionaalset fuajees, pressiruum, a restoran, aelutuba, valdkondades parkimine 9500 ruutmeetrit, ruut rohkem kui 15 000 ruutmeetrit, kohalike turgude firma Mercolleida asukoht ja üle 2500 ruutmeetrit äriettevõtetele.

võidu rahvusvahelisel võistlusel nagu juba öeldud, ulatub see aastani 2005 samal ajal kui realiseerimine see viidi lõpule kolme aasta jooksul 2007-2010, kohalike omavalitsuste tõhusaid oskusi.
Veel üks näide ettenägelikkusest avalike suhete juhtimisel, poliitiline ja halduslik suhtumine, millest me itaallased peaksid selgelt õppima.
Lisateabe saamiseks: mecanoo.nl



Video: